Etusivu      Ajankohtaista
 

Toimikausi 2015-2016

Vuoden 2015 aikana Muotka-Rantakokko -sukuseuran hallituksen tilanne on muuttunut. Neljä aktiivista hallituksen jäsentä on jäänyt pois. Heistä yksi on kuollut, kaksi vetäytynyt toiminnasta terveydellisistä syistä ja yksi ilmoittanut haluttomuutensa jatkaa hallituksessa. Entinen sihteeri on siirtynyt puheenjohtajan tehtävään. Hallituksessa on aloittanut kaksi uutta, nuorta jäsentä. He molemmat asuvat Etelä-Suomessa eivätkä voi aina saapua kokouksiin paikan päälle. Osallistuminen mahdollistuu kuitenkin internetin ja Skype-yhteyden kautta. Vaikeinta on ollut löytää hallitukselle puheenjohtajaa ja sihteeriä. Tällä hetkellä sihteeri puuttuu kokonaan. 

Hallituksen kokoonpano toimintakaudelle 2015 - 2016

Mervi Muotka, puheenjohtaja
Katja Muotka, varapuheenjohtaja
sihteeri, toimihenkilö hallituksen ulkopuolelta - puuttuu

Muut jäsenet:
Olli Muotka, Virva Muotka, Veli Puranen ja Anneli Ylipää

Varajäsenet:
Topi Kannasvuo ja Asko Muotka.

Aktiiviseen toimintaan, kuten sukujuhlien tai muiden yhteisten tilaisuuksien järjestämiseen tarvitaan paljon työtä. Se ei onnistu pienen paikallisen ryhmän voimin. Vuoden 2015 vuosikokouksessa todettiin, että kesäksi 2016 ei pystytä järjestämään sukujuhlaa, vaikka niin sovittiin vuonna 2011.  Päätettiin luopua yrityksestä ja tyytyä etsimään uusia toimihenkilöitä hallitukseen.

Sukukirjan myynti
Sukukirjan kolmas versio on ilmestynyt ja myynnissä.  III versioon on lisätty kuvia ja 750 uutta nimeä.  Tarkempia tietoja löydät Sukukirja -välilehdeltä. 
Jäsenmaksut
Vuosikokouksessa 24.7.2011 vahvistettiin liittymis- ja jäsenmaksuksi 10 € / vuosi.  Todettiin, että vuosittaisen, tammi - helmikuussa maksettavan jäsenmaksun seuraaminen niin maksajille kuin seuran toimihenkilöille on helpompaa kuin aiempi kolmivuotiskausittain peritty maksu.  Ainaisjäsenmaksuna säilytettiin aiemmin voimassa ollut 150 €:n maksu.
Pankkitiedot löydät välilehdeltä Liity jäseneksi.
 
Sukujuhla

Sukujuhlaan 23. – 24.7.2011 osallistui yhteensä 150 suvun jäsentä Suomesta, Ruotsista ja Yhdysvalloista
Lauantain 23.7. ohjelma oli suunniteltu epäviralliseksi ja tutustumiseen kannustavaksi.  Juhla aloitettiin Muonion yläkoululla.  Yhteisen keskustelun virikkeenä olivat sukukirjan III versio ja näyttely, joka koostui osasukupuista ja vanhoista valokuvista.  Sukukirjan täydennys- ja päivitysprosessia havainnollistettiin juhlavieraille näytelmän avulla.  Illaksi siirryttiin Visannon leirikeskukseen.  Pitkästä aikaa yhteen kokoontuminen ja ”uusiin” sukulaisiin tutustuminen sekä päivän teemasta keskusteleminen tuottivat iloisen ja läheisen ilmapiirin.

Sunnuntain 24.7. ohjelmaan kuului sekä virallisia että vapaita osia.  Päivä käynnistyi jumalanpalveluksesta, jonka jälkeen tehtiin kunniakäynti sankarihaudoille.  Juhlaa jatkettiin yläkoululla, jossa pidettiin vuosikokous.  Muutoin ohjelmassa vuorottelivat puheet ja musiikkiosiot.  Saatiin kuulla niin suvun jäsenistä koostetun aikuisryhmän laulua kuin yksinlaulua.  Myös yhteislaululle tarjottiin tilaisuus pianosäestyksen kera.  Juhlapuheet sisälsivät sekä asiallista asiaa että huumoria.  Tauoilla juhlavieraat ostivat sukukirjoja ja perehtyivät innokkaasti näyttelyihin, jotka olivat esillä sunnuntainakin.  Myös ruokailu ja täytekakkukahvit oli järjestetty koululle.  Ne tarjosivat lisää mieluisia keskustelun ja tutustumisen hetkiä.